Marynowana Smażona Dynia Maślana
Marynowana smażona Dynia maślana jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz dyni, oliwa z oliwek, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piklowane dyni z szałwią i kardamonem, Smażone jajko i piżma Tartine, oraz Makaron z dyni i smażoną szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ocet, sól, cukier i 3 szklanki wody w rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Squasha obrać obieraczką do warzyw.
Pokroić w ćwiartki w poprzek i zeskrobać nasiona.
Przetnij ćwiartki na pół, a następnie na 1/4 cala.- szerokie plastry.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego głębokiego garnka, aby uzyskać co najmniej 3/4 cala. do góry; podgrzać do 325 na termometrze do głębokiego smażenia. Smażyć Kabaczek partiami, często obracając się, aż stanie się miękki i złocisty, od 3 do 5 minut.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Smażyć szałwię, aż będzie chrupiąca, około 45 sekund; odcedzić. Czosnek smażyć na złoty kolor, 1 do 2 minut; odcedzić. Zachowaj olej do innego użytku.
Warstwę squasha do terryny lub szklanej patelni z bochenkiem (co najmniej 1 1/2 qt. rozmiar). Wierzch z czosnkiem i szałwią i wlać wystarczająco schłodzoną solankę, aby pokryć o 1/2 cala. Schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Make ahead: do 1 dnia, schłodzone.