Marynowana sałatka z bakłażana i rukoli
Marynowana sałatka z bakłażana i rukoli zajmuje ok. 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Mieszanka bakłażanów, rukoli, octu balsamicznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 121 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bakłażan marynowany Hopvine (bakłażan), Sałatka CEP, rukola i parmezan, oraz Sałatka z kraba, awokado i rukoli.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Bakłażana wrzucić z 2 łyżkami oliwy z oliwek i przyprawami do dużej puszki i smażyć przez 30 minut, aż będzie złoty i miękki.
Po ugotowaniu wrzucić ocet, sułtanki i pozostały olej. Rozrzuć rakietę tuż przed podaniem. Można podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.