Przepis marynowana pierś z kaczki z salsą Mango może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 50 minut. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 52g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.34 za porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos chili, sok z cytryny, chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pierś Z Kaczki Z Brzoskwinią I Salsą Z Mango, Marynowana Pierś Z Kaczki Po Japońsku, oraz Marynowana pierś z kaczki z ziemniakami smażonymi.
Instrukcje
1
Uwaga: czas przygotowania nie obejmuje czasu marynowania.
2
Połącz wszystkie składniki marynaty w dużej misce, dobrze wymieszaj, dodaj kaczkę i połącz, marynuj przez kilka godzin lub na noc.Do salsy mango połączyć wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce godzinę lub dwie przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby Przyrodzenia
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Podgrzać nieoczyszczoną patelnię. Kłuć skórę kaczki na całej powierzchni, dodać bok skóry kaczki na patelnię, gotować, aż zbrązowieje i chrupiące. (będziesz musiał odsączyć tłuszcz kilka razy podczas gotowania, ponieważ w skórze kaczki jest dużo tłuszczu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Rozłóż około łyżeczki marynaty na mięsie piersi, a następnie umieść na drucianym stojaku ze skórą do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
5
Piec w nagrzanym piekarniku 180c 20-25 minut lub do momentu ugotowania zgodnie z życzeniem. Włączam grill przez ostatnie kilka minut gotowania, aby naprawdę chrupać skórę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Kaczkę podawać z salsą mango i zieloną sałatką.Na sałatkę.Gotować boczek na patelni, aż rumiane i chrupiące. spuścić na chłonnym papierze.
Usunąć skórki z chleba. Masło z jednej strony posypać czosnkiem w proszku, pietruszką i bazylią smażyć na patelni, aż rumiane i chrupiące zrób to samo z drugiej strony, powtórz z pozostałą kromką chleba, obie kromki pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Połącz liście sałaty, domowe grzanki, boczek (rezerwując tyle boczku, aby rzucić kilka kawałków na wierzchu do prezentacji) w misce. Wierzch z rukolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Stoltz Organic Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.