Marynowana jagnięcina z grilla z szalotką, podawana z warzywami

Marynowana jagnięcina z grilla z szalotką, podawana z warzywami
Marynowana jagnięcina z grilla z szalotką Marmolada, podawane z warzywami griddled może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 1117 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni z grilla. Mieszanka armat z jagnięciny, cm cube root imbir, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciepła sałatka z wiosennych warzyw z jagnięciną, Ron Siegel ' s lamb Chops With Sunchoke Puree & Shallot Marmolade, oraz Marynowany bakłażan z Fetanem i ziołami.

Instrukcje

1
W misce ubić marynatę, ubić 150 ml oliwy z oliwek, sok z cytryny, musztardę, czosnek, koper włoski i miętę, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Połowę marynaty wlać do długiego naczynia, ułożyć jagnięcinę na wierzchu i przykryć pozostałą marynatą. Odstawić na co najmniej 30 minut, aby rozwijać smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu, dodać szalotki, czosnek, imbir, curry, cukier, 4 łyżki oleju i smażyć przez 2-3 min, mieszając aż do karmelizacji. Podgrzać i dodać liście z 4 gałązek tymianku. Przyprawiamy i gotujemy na średnim ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Deglaze z octem winnym, gotować przez kolejne 5 min, następnie mieszać w crme frache i gotować 2-3 min. Powinieneś mieć kremową miękką mieszankę. Odstawić do ostygnięcia. Marmolada będzie przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet WinnyOcet Winny
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Lekko przyciąć korzenie kopru włoskiego, następnie ćwiartować i pokroić każdą cebulkę na 8 klinów. Ukoś każdy klin w dół centrum prawie do korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
6
Położyć na talerzu, skropić odrobiną oleju i octu balsamicznego. Doprawić lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
W przypadku szparagów odetnij drzewiaste końce na przekątnej, a następnie podziel każdą włócznię na środek prawie do końcówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
8
Skropić odrobiną oleju i dobrze doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
9
W przypadku papryki usuń łodygę, rozetnij ją, usuń nasiona i żeberka, a następnie otwórz i pokrój w długie paski o grubości 2 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
10
Kromki chleba posypać rozgniecioną solą, większą ilością liści tymianku i lekko skropić olejem. Odstawić wszystkie warzywa i chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
11
Wyjąć mięso z marynaty i lekko wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Umieść na gorącej patelni (uważaj, ponieważ patelnia się zapali) i gotuj 6-7 minut z każdej strony, przesuwając się na stronę grilla, jeśli zaczną się palić. Nacisnąć mięso tylną częścią widelca, aby sprawdzić, czy nie ma doness (patrz Gordons tips, poniżej). Podaję jagnięcinę średnio rzadką. Pozostawić 2 minuty dodatkowe z każdej strony na dobrze zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Wyjąć gotowane mięso i pozostawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
14
Grilluj warzywa zaczynając od kopru włoskiego, pozwalając na 3 minuty z każdej strony, aż do zwęglenia i lekko zmiękczenia. Następnie szparagi gotować przez 4-5 minut obracając raz, papryka paski (3-4 min) i na koniec chleb do lekko tosty. Mięso kroimy cienko wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Tosty posmarować marmoladą z szalotki, na wierzchu z jagnięciną i podawać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Grill w menu? Spróbuj sparować z Zinfandelem i różowym winem. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego. Rodzina Frank winnice Zinfandel z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
Winnice Rodziny Frank Zinfandel
Winnice Rodziny Frank Zinfandel
Z ciemnoczerwonym rdzeniem i rubinowymi odcieniami wokół krawędzi, Napa Valley Zinfandel 2011 zapewnia delikatny zapach czerwonych owoców i fiołków, a nuty drzewa sandałowego, szałwii i pieprzu upiększają wyrafinowany nos. Finezja na podniebieniu odzwierciedla elegancki Zinfandel, który jest dobrze wyważony. Soczyste Czarne ciasto wiśniowe i odpowiedni poziom dębu bezproblemowo.Mieszanka: 89% Zinfandel, 11% Petite Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn