Marynowana Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantnym winegretem pomarańczowym i czarną fasolą i ryżem

Marynowana Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantnym winegretem pomarańczowym i czarną fasolą i ryżem
Need a danie główne bezglutenowe? Marynowana Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantnym pomarańczowym winegretem i czarną fasolą i ryżem może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 784 kalorie, 64G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka fasoli, wody, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowana Polędwica wieprzowa marynowana w pikantnym sosie sojowym, Grillowana polędwiczka wieprzowa ze szparagami pomarańczowo-Sezamowymi i ryżem, oraz Chipotle-marynowana Polędwica wieprzowa z salsą z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Namoczoną fasolę umieścić w dużym rondlu, zalać wodą, dodać szynkę i piwo. Gotować na średnim ogniu do miękkości, o 11/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Drenaż.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż zostanie pokryta olejem, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
6
Dodać wodę i 1 łyżkę soli, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Umieść bazylią, orzeszkami pinii i czosnkiem w robocie kuchennym i proces do gładkiej. Powoli dodawać olej, aby uzyskać gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Ugotowany ryż i fasolę połączyć w dużym rondlu i przykryć wodą, gotować na średnim ogniu do prawie wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodać pesto i mieszać do włączenia. Ser wymieszać, natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
10
Rozgrzać sok pomarańczowy w średnim rondlu i zmniejszyć do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Lekko ostudzić.
12
Połączyć syrop pomarańczowy, ocet, musztarda i ancho chile proszku w blenderze i blend 30 sekund. Przy uruchomionym silniku powoli dodawać olej, aż emulguje się opatrunek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
13
Połącz wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Rezerwa 1/2 szklanki marynaty, wlać pozostałą marynatę do dużego naczynia do pieczenia, dodać polędwicę i włączyć do Płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny. Rozgrzej patelnię grillową do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i grilluj przez 10 do 12 minut, polewając zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
15
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
16
Na dużym talerzu łyżkę ryżu i fasoli, na wierzchu pokrojoną wieprzowinę i skropić pikantnym pomarańczowym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Składniki

2Batoniki toffi Heathdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.piwo lub alepiwo lub ale2Batoniki toffi Heathcayennecayenne33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaproszek pasilla chileproszek pasilla chile2Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszoną czarną fasolę, zebraną i namoczoną przez noc, odsączonąsuszoną czarną fasolę, zebraną i namoczoną przez noc, odsączoną4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii4goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSer Grana PadanoSer Grana Padano11 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego1 opakowanie (10 uncji) groszku zwyczajnego, rozmrożonego lub 1 puszka (15-1/2 uncji) groszku czarnookiego, odsączonego1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Cebula hiszpańska drobno posiekanaCebula hiszpańska drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy8krewetki i żyłkiPietruszka-naćPietruszka-nać8krewetki i żyłkiPieprzPieprz12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-122kilogramypolędwiczki wieprzowepolędwiczki wieprzowe3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż przetworzonyryż przetworzony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek8krewetki i żyłkiSólSól591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet sherryocet sherry8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher). Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Intensywny rubinowy kolor. Jasny, ze złożonymi aromatami jeżyny, minerałów i fiołków. Gęste i skoncentrowane, to wino ma solidną kwasowość i taniny oznaczające smaki jagód, fiołków i gorzkiej czekolady. Zachowują również słodycz wina. Wykończenie jest ze słodkimi taninami i przyjemnym fiołkiem. To dobrze zbalansowane wino, bogate w osobowość.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn