Marynata Włosko-Musztardowa
Marynata włosko-musztardowa to bezglutenowe, pierwotne, całe 30 i wegetariańskie marynata. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 17 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, pietruszka z płaskim liściem, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 19%. Podobne przepisy to Marynata Musztarda Jabłkowa, Bez odpadów pikantna marynata musztardowa, oraz Marynata miodowo-musztardowa do kurczaka lub łososia.
Instrukcje
Ubić razem 6 pierwszych składników, aż dobrze się połączą; wymieszać z kaparami i pietruszką. Zużyć natychmiast lub przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni. Jeśli schłodzone, trzepaczka przed użyciem.
Wlać marynatę włosko-musztardową do płytkiego naczynia lub dużej plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; dodać 4 (7-do 8-oz.) piersi kurczaka obrane ze skóry i bez kości. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić co najmniej 8 godzin lub do 24 godzin, obracając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Kurczaka pokroić na sucho i posypać 1 łyżeczką. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Kurczaka ugotować w 1 do 2 łyżek. gorąca oliwa z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu 6 do 8 minut z każdej strony lub do czasu zakończenia. Przyrządza 4 porcje; Przygotowanie: 10 min., Chill: 8 godz., Cook: 16 min.