Marynata teriyaki I

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na japońskie jedzenie. Spróbuj zrobić marynatę teriyaki I w domu. Ta marynata ma 175 kalorii , 15 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 9 osób i kosztuje 1,86 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup wermut, wermut, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Anticuchos z białego okonia morskiego z marynatą z chili Aji i miodem oraz salsą Semilla , Smażone filety z basy w marynacie azjatyckiej i Grecka marynata z jogurtem .
Instrukcje
W dużym rondlu połącz imbir, czosnek i 1 szklankę wermutu. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu i gotuj, aż imbir i czosnek zmiękną.
Dodaj pozostały wermut, sos sojowy, miód i sos ostrygowy. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut do godziny; dłużej tym lepiej, ale w ostateczności wystarczy 15 minut. Uważaj, aby mieszanina nie wykipiała i nie wykipiała.
Zdejmij marynatę z ognia i dopraw do smaku. Sos powinien być słodki, nie słony. W razie potrzeby dodaj jeszcze około 1 szklanki miodu. Ostudź do temperatury pokojowej. Marynatę można przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni.