Marynata Teriyaki
Przepis marynata Teriyaki jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Na 92 grosze za porcję, dostajesz marynatę, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Jeśli masz sos sojowy, wodę, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Marynata Teriyaki, Marynata Teriyaki, oraz Marynata Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, wodę, brązowy cukier, imbir, czosnek, cebulę i sherry i dobrze mieszaj, aż cukier się rozpuści. Służy do marynowania mięsa lub warzyw.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów