Marynata słodka, słona i kwaśna
Marynata słodka, słona i kwaśna to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny marynata. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, trawa cytrynowa, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Tajski w sosie gorąco-kwaśno-słono-słodkim, Marynata BBQ słodko-kwaśna, oraz Marynata słodko-kwaśna do grillowanego kurczaka.
Instrukcje
Wymieszaj cukier palmowy i 3 łyżki wody w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Połącz sok z limonki, sos rybny i3 łyżki wody w średniej misce.
Ubić w 1/3 szklanki syropu z cukru palmowego (resztę syropu należy przygotować na polewę). Wymieszaj kolendrę, imbir, chiles i trawę cytrynową. Umieść wieprzowinę lub owoce morza w szklanym, nierdzewnym lub ceramicznym naczyniu. Wrzucić z marynatą. Przykryć; schłodzić przez co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Wyjąć wieprzowinę lub owoce morza z marynaty, osuszyć i grillować.
Marynatę i zarezerwowany Syrop z cukru palmowego dusić w małym rondlu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki.
W ciągu ostatnich kilku minut grillowania posmaruj glazurą mięso lub ryby.