Marynata do steków z piwa i brązowego cukru
Marynata do steków z piwa i brązowego cukru to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Za $3.72 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ta marynata ma 343 kalorii, 50g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, steki z polędwicy wołowej, proszek czosnkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny do valentin day. 218 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 96%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Marynata piwna do steków, Polędwiczka wieprzowa w marynacie z brązowego cukru Bourbon, oraz Babeczki z piwem dyniowym i brązowym cukrem.
Instrukcje
Rozgrzej grill na dużym ogniu.
Widelcem wybij dziury na całej powierzchni steków i umieść steki w dużym naczyniu do pieczenia. W misce wymieszaj piwo, sos teriyaki i brązowy cukier.
Polej sosem steki i odstaw na około 5 minut.
Posyp 1/2 przyprawionej soli, pieprzu i czosnku w proszku; odstawić na 10 minut. Odwróć steki, posyp pozostałą przyprawioną solą, pieprzem i czosnkiem w proszku i kontynuuj marynowanie jeszcze przez 10 minut.
Wlej marynatę do małego rondla, zagotuj i gotuj przez kilka minut.
Lekko naoliwić ruszt grillowy. Grilluj steki przez 7 minut z każdej strony lub do pożądanego wysmażenia. W ciągu ostatnich kilku minut grillowania podlać steki gotowaną marynatą, aby wzmocnić smak i zapewnić soczystość.