Marynata do mięsa koreańskiego (pikantna lub nie pikantna)

Marynata do mięsa koreańskiego (pikantna lub nie pikantna)
Przepis Koreański marynata mięsna (pikantny lub nie-Pikantny) może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.38 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 295 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 999 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubi tę marynatę. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, paprykę chili w proszku, sok gruszkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowane Koreańskie grillowane krótkie żeberka w / Sweet Peach Relish + Spicy Korean Slaw, Pikantne Koreańskie Kimchi, oraz Ostry Koreański Kurczak.

Instrukcje

1
Umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem mięsa w misce i dobrze wymieszać. Jeśli robisz wersję Nie-pikantną, pomiń proszek papryki chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj mięso, dbając o to, aby sos równomiernie pokrył plastry mięsa. Przykryć miskę folią i niech marynować co najmniej 2 godziny i do jednego dnia przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Gotować: podgrzać patelnię żeliwną na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj 1 łyżkę oleju do gotowania lub tłuszczu, jeśli patelnia nie jest dobrze przyprawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj plasterki mięsa i niech brązowy, aż powierzchnia mięsa jest lekko karmelizowane, ale nadal miękkie wewnątrz, 20 do 30 sekund na stronę. Alternatywnie, dusić mięso przez 60 sekund, uważając, że mięso nie przypala się ani nie gotuje nierównomiernie. Jedz plastry mięsa z liśćmi sałaty i towarzyszącymi sosami i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia35
Magazyn