Mary Wynne ' s Crabapple Jelly
Mary Wynne ' s Crabapple Jelly is a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 586 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wiele osób naprawdę lubi tę przyprawę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Crabapple Crumble Pie, Brewed Mary: Piwo Bloody Mary, oraz Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia.
Instrukcje
Usuń łodygi i końce kwiatów z crabapples i pokrój na ćwiartki.
Umieść je w dużym garnku ze stali nierdzewnej lub innym niereaktywnym garnku lub rondlu.
Dodaj tyle wody, aby móc zobaczyć, ale nie tak bardzo, że crabapples są pływające. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i niech gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Jabłka powinny zmiękczyć i zmienić kolor.
Przecedzić jabłka i sok przez 2 lub 3 warstwy ściereczki serowej. Powinieneś mieć co najmniej 4 szklanki soku. Wyrzucić miąższ i wlać sok z powrotem do patelni. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, i niech gotować przez 10 protokół. Ściągnij każdą piankę, która znajdzie się na górze. Następnie wymieszaj cukier aż do całkowitego rozpuszczenia. Kontynuuj gotowanie w niskim wrzeniu, aż temperatura osiągnie 220 do 222 stopni F (108 do 110 C).
Wlać galaretkę do sterylnych małych ozdobnych słoików pozostawiając 1/4 cala headspace. Proces w łaźni z gorącą wodą do uszczelnienia.