Mary Wynne ' s Crabapple Jelly

Mary Wynne ' s Crabapple Jelly
Mary Wynne ' s Crabapple Jelly is a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 586 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wiele osób naprawdę lubi tę przyprawę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 7%. Podobne przepisy to Crabapple Crumble Pie, Brewed Mary: Piwo Bloody Mary, oraz Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia.

Instrukcje

1
Usuń łodygi i końce kwiatów z crabapples i pokrój na ćwiartki.
2
Umieść je w dużym garnku ze stali nierdzewnej lub innym niereaktywnym garnku lub rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
3
Dodaj tyle wody, aby móc zobaczyć, ale nie tak bardzo, że crabapples są pływające. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i niech gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut. Jabłka powinny zmiękczyć i zmienić kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WodaWoda
KrabKrab
4
Przecedzić jabłka i sok przez 2 lub 3 warstwy ściereczki serowej. Powinieneś mieć co najmniej 4 szklanki soku. Wyrzucić miąższ i wlać sok z powrotem do patelni. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, i niech gotować przez 10 protokół. Ściągnij każdą piankę, która znajdzie się na górze. Następnie wymieszaj cukier aż do całkowitego rozpuszczenia. Kontynuuj gotowanie w niskim wrzeniu, aż temperatura osiągnie 220 do 222 stopni F (108 do 110 C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
SerSer
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z ognia.
6
Wlać galaretkę do sterylnych małych ozdobnych słoików pozostawiając 1/4 cala headspace. Proces w łaźni z gorącą wodą do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn