Marty ' s Thai Chicken Satay
Kurczak Marty ' s Thai Satay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 333 kalorie, 28g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.8 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu rybnego, tajska pasta curry, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Thai Chicken Satay, Thai Chicken Satay, oraz Chelley ' s Thai Style Chicken Satay.
Instrukcje
Umieścić olej roślinny, sos sojowy, pasta tamaryndowca, trawa cytrynowa, czosnek, kminek, kolendra, sok z limonki, cukier muscovado i chili w proszku w blenderze i przetworzyć na gładką pastę. W dużej misce lub dużej plastikowej torebce do wielokrotnego zamykania, Wrzuć paski kurczaka z marynatą. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
W małym rondlu połącz masło orzechowe, orzeszki ziemne, mleko kokosowe, pastę curry, sos rybny, pastę pomidorową i brązowy cukier. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż będzie gładka. Trzymaj ciepło.
Nawlecz kurczaka na szaszłyki. Grill, aż nie będzie już różowy w środku, 3 do 5 minut z każdej strony.
Podawać z sosem orzechowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.