Marokańskie pulpety z indyka z cytrusowym kuskusem
Marokańskie pulpety z indyka z cytrusowym kuskusem wymagają z grubsza 30 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 473 fanów. Mieszanka cebuli, kolendry, kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Marokańskie Klopsiki I Kuskus, Marokańskie klopsiki jagnięce z harissą i kuskusem, oraz Marokański Indyk z kuskusem żurawinowym.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać mielone, przyprawy, cebula i skórka pomarańczowa razem naprawdę dobrze rękami.
Mieszankę rozwałkować na około 20 klopsików wielkości orzecha włoskiego.
Kuskus umieścić w misce, zalać gorącym wywarem z kurczaka, przykryć folią spożywczą i pozostawić na 10 minut.
Rozgrzać oliwę na patelni. dodać klopsiki i smażyć, często obracając, przez około 12 minut, aż rumiane na całym i gotowane przez.
Kuskus rozgnieść widelcem, wymieszać z posiekaną pomarańczą, kolendrą i odrobiną przypraw. Ułóż na talerzach i podawaj z klopsikami.