Marokański Kuskus Warzywny Z Jagnięciną

Marokański Kuskus Warzywny Z Jagnięciną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj marokańskiego kuskusu warzywnego z jagnięciną. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1090 kalorii, 53g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, papryka chili, rzepa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Marokańskie Jagnięce Shanks, Marokańskie Duszone Jagnięce Shanks, oraz Wolno Gotowane Marokańskie Jagnięce Shanks dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu przykryć ciecierzycę wodą i gotować, przykryte, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić, schłodzić i usunąć skins.In na dnie Kuskusier (lub podwójny garnek z gotowaniem na parze), rozgrzej 5 łyżek masła i oleju na średnim ogniu do nagrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać jagnięcinę, sól, przyprawy, cebulę, gałązki ziół i pomidory; przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj 3 ćwiartki wody i ciecierzycy; przykryć i dusić na małym ogniu, 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Pokrój mięso na kawałki, odrzucając kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Do bulionu jagnięcego dodajemy marchew, rzep i pigwę i dusimy 30 minutes.In osobny rondel przykryć bulionem z gulaszu jagnięcego i dusić do tender.To bulion jagnięcy dodać cukinię, paprykę chili i rodzynki.Wierzchu durszlak zawierający kuskus, przykryć i pary 20 minut.Dot kuskus z pozostałym masłem w ciągu ostatnich 5 minut steaming.To podawać, łyżką kuskus do naczynia i wymieszać z Ghee*, Smen * * lub masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
RzepaRzepa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
GheeGhee
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Rozłóż się, tworząc dużą studnię w środku.Łyżką szczelinową przenieść mięso i warzywa do dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Dodać odsączoną dynię.Odcedzić bulion, dostosować przyprawę do smaku i zwilżyć bulionem kuskus i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto

Składniki

1porcja startego parmezanuz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)227papryka habaneroDynia maślana, obrana i pokrojona w kostkęDynia maślana, obrana i pokrojona w kostkę4Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego454papryka habaneromarchew, pokrojona na 2-calowe kawałkimarchew, pokrojona na 2-calowe kawałki1fresh hot chili pepperfresh hot chili pepper6trochę posiekanej cukiniiświeża łodyga kolendry iświeża łodyga kolendry i2laski cynamonulaski cynamonu6trochę posiekanej cukiniighee (przepis # 55434) lub starzone masło klarowane (Smen-patrz przepis #232878) lub masłoghee (przepis # 55434) lub starzone masło klarowane (Smen-patrz przepis #232878) lub masło9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 zewnętrznych liści z dużej cykorii6 zewnętrznych liści z dużej cykorii2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona fasola garbanzo, namoczona i obrana (lub można użyć 2 szklanek konserw)suszona fasola garbanzo, namoczona i obrana (lub można użyć 2 szklanek konserw)1warzywo (np. szpinak)1 szklanka mirinu lub słodkiego sake1 szklanka mirinu lub słodkiego sake4trzcina jagnięcatrzcina jagnięca0warzywo (np. szpinak)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)3cebula ćwiartkacebula ćwiartka1sprigpietruszka związanapietruszka związana1pigwy, obrane, rdzeniowane i w kostkachpigwy, obrane, rdzeniowane i w kostkach2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1szczyptaszafranszafran6trochę posiekanej cukiniisól do smakusól do smaku6dojrzałe pomidory, obrane, zaszczepione i poćwiartowanedojrzałe pomidory, obrane, zaszczepione i poćwiartowane1warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma454papryka habanerorzepa ćwiartkowarzepa ćwiartkowa454papryka habanerocukinia, ćwiartkacukinia, ćwiartka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia84
Magazyn