Marokański Kurczak Pot Pie
Marokański kurczak Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 396 kalorii, 28g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz ciasto crust, cytryna, bulion z kurczaka o niskiej soli, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Wymieszać kostki kurczaka z papryką, kminek i cynamon w dużej misce do Płaszcz.
Kurczaka obficie posypać solą i pieprzem.
Cytrynę przeciąć na pół; usunąć nasiona. Za pomocą małej łyżki, czerpać wystarczającą ilość miąższu i soku z między membranami, aby odmierzyć 2 łyżki stołowe.
Dodać do mieszanki kurczaka; wymieszać, aby wymieszać.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, oliwki i rodzynki. Sauté aż cebula jest prawie miękka, o 4 protokół.
Dodać mieszaninę kurczaka i wymieszać 1 minutę.
Posypać mąką; wymieszać 1 minutę.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Przenieś wypełnienie do szklanego naczynia o średnicy 9 cali.
Umieść ciasto crust nad naczyniem i uszczelnić krawędzie ciasta do krawędzi naczynia. Używając małego noża do parkowania, Wytnij kilka szczelin w cieście.
Piec ciasto garnek aż skorupa jest złoty brąz i soki są bulgotanie gęsto, o 20 protokół.