Marokański Indyk z kuskusem żurawinowym

Marokański Indyk z kuskusem żurawinowym
Marokański Indyk z kuskusem żurawinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 325 kalorii, 30g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ząbki czosnku, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marokańskie pulpety z indyka z cytrusowym kuskusem, Kuskus Marokański, oraz Kuskus Marokański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować indyka, połącz pierwsze 8 składników; przetrzyj indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Umieść indyka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; włóż termometr do mięsa w najgrubszą część piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
4
Piec w temperaturze 400 przez 55 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
6
Aby przygotować kuskus, sok pomarańczowy zagotować w małym rondlu, podczas gdy Indyk piecze. Wymieszać z żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
KuskusKuskus
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
8
Żurawinę odsączyć w durszlaku na misce, zastrzegając sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodać pokrojony czosnek; saute 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
11
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć 2 protokół. Wymieszać z sokiem, wodą, curry, 1 łyżeczką soli i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
KuskusKuskus
BulionBulion
Curry W ProszkuCurry W Proszku
SokSok
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
12
Puszysty kuskus widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
13
Dodać żurawiny, bazylii, kolendry, skórki i cytryny sekcje, podrzucając delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
KolendraKolendra
BazyliaBazylia
CytrynaCytryna
WołowinaWołowina
14
Pokroić każdą pierś indyka w plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
15
Indyka podawać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Cała TurcjaCała Turcja

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany kuskusniegotowany kuskus2warzywo (np. szpinak)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżurawina suszonażurawina suszona411papryka habanerobeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra8ząbki czosnku w plasterkachząbki czosnku w plasterkach1warzywo (np. szpinak)półksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone nasiona kolendrymielone nasiona kolendry2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane obrane kawałki cytrynyposiekane obrane kawałki cytryny4warzywo (np. szpinak)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1warzywo (np. szpinak)suszone oreganosuszone oregano1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana czerwona paprykadrobno posiekana czerwona papryka1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1kilogramypołówki piersi indyka bez skóry, bez kościpołówki piersi indyka bez skóry, bez kości2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Magazyn