Marokański Gulasz Z Ciecierzycy

Marokański Gulasz Z Ciecierzycy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać marokański gulasz z ciecierzycy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jeśli masz cebulę, sól, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Marokański Gulasz Z Ciecierzycy, Marokański gulasz z ciecierzycy i soczewicy, oraz Marokański gulasz z ciecierzycy (wegański).

Instrukcje

1
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, i jalapeo na patelni; smażyć 6 minut lub do miękkości. Wymieszać ziemniaki i kolejne 7 składników (przez bulion). Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
ZiemniakZiemniak
BulionBulion
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podawać na ryżu. Wierzch z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
RyżRyż
4
Nuta wina: w pikantnej kuchni etnicznej poszukaj niemieckiego winogronowego gewrztraminer, które dają wina o aromacie kwiatowym i liczi, a także naturalną słodycz, która idealnie komponuje się z jalapeo i kminkiem w gulaszu. Chateau St. Jean Gewrztraminer 2006 (15 USD) z Sonoma w Kalifornii oferuje klasyczne aromaty wiciokrzewu i melona, z przyjazną dla przypraw słodyczą i zgryźliwą kwasowością, która dodaje potrawie tekstury. - Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
LicziLiczi
KminekKminek
WinogronaWinogrona
MelonMelon
GulaszGulasz
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia68
Magazyn