Marokański Gulasz Wołowy

Marokański Gulasz Wołowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marokańskiego gulaszu wołowego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 566 kalorii, 30g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,72 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwki kalamatan, polędwica wołowa, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marokański Gulasz Wołowy, marokański gulasz wołowy, oraz Slow Cooker Marokański Gulasz Wołowy.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wołowinę posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, dodaj wołowinę do patelni i brązową ze wszystkich stron, około 3 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieś na talerz.
4
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju, cebula, marchew, i czosnek do patelni. Gotować, aż warzywa będą miękkie, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać przyprawy; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
6
Dodaj bulion, oliwki, rodzynki, fasola garbanzo, i kolendra; doprowadzić do wrzenia. Dusić, aż soki zgęstnieją, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
KolendraKolendra
RodzynkiRodzynki
OliwkiOliwki
BulionBulion
7
Dodać wołowinę i wszelkie nagromadzone soki i skórkę cytryny na patelnię. Wymieszać do ogrzania i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dane Żywieniowe
9
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn