Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj marokańskiego gulaszu z jagnięciną Sambal. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę z limonki, gotowane pigwy, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Spróbuj Tunezyjski gulasz z jagnięciną i pigwą przepis, Gulasz z jagnięciny i pigwy Tureckiej (Avya Yahnisi), oraz Marokański Gulasz Jagnięcy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować gulasz, mąkę i jagnięcinę połączyć w średniej misce; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Groch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej rzepakowy w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodać mieszaninę jagnięciny; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
4
Dodaj cebulę i następne 10 składników (przez 2 ząbki czosnku); smażyć 5 protokół. Wymieszać w wodzie, skórce limonki, skórce pomarańczy i bulionie; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Odkryć i gotować dodatkowe 55 minut lub aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszać z ciecierzycą; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Skórka Pomarańczowa
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Skórka Z Limonki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Groch łuskany, Opcjonalnie
5
Aby przygotować Sambal, połącz gotowane pigwy i pozostałe składniki, dobrze rzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
6
Podawać na gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych