Marokański gulasz

Marokański gulasz
Gulasz Marokański to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i wegański, składający się z 5 porcji. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 9 g białka i 4 g tłuszczu. Za 82 centy za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonej kolendry, pomidorów z puszki, wody i mielonego kminku. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest idealna na jesień. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gulasz marokański, Wegetariański gulasz marokański i Marokański gulasz jagnięcy.

Instrukcje

1
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż kalafior, marchewkę i cebulę na oleju przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cukinię, wodę, kminek, sól, kolendrę, cynamon, cayenne i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 5 minut. Wymieszaj fasolę garbanzo i pomidory; dusić jeszcze 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować wina Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.
Wino Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon
Wino Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon
Złożone aromaty czarnej porzeczki, goździków i mokki uzupełnione są lukrecją. Jego pełne, bogate odczucie w ustach przenosi te smaki, zapewniając długi, utrzymujący się finisz.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia57
Magazyn