Marokańska zupa z kurczaka i dyni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 25g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz udka z kurczaka, skórkę pomarańczową, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marokańska zupa z ciecierzycy i dyni, Marokański Rosół Butternut, oraz Marokański Dyni I Słodkie Ziemniaki Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj cebulę i gotuj przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać kurczaka; gotować przez 4 minuty, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
5
Dodaj kminek, cynamon i pieprz na patelnię; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Pieprz
Kminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać dyni i koncentratu pomidorowego; gotować 1 minutę. Wymieszać w bulionie z kurczaka, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut. Wymieszać kuskus, sól, i cukinia; gotować 5 minut lub aż squash jest miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Rosół Z Kurczaka
Pasta Pomidorowa
Kuskus
Cukinia
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać z posiekaną bazylią i skórką pomarańczową.