Marokańska Zapiekanka ziemniaczana to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 295 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz seler, mielony kminek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 99%. Spróbuj Marokańska Zapiekanka Ziemniaczana, Marokańska Zapiekanka Z Kurczaka, oraz Marokańska Zapiekanka Z Bulgurem I Wieprzowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz czosnek, 1/2 łyżeczki soli, paprykę, kminek i cayenne w misce robota kuchennego. Proces, aż mieszanina utworzy pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Czosnek
Kminek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Cukierki Peachie-o
3
Dodać zioła i pulsować kilka razy, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zioła
4
Dodać sok z cytryny, ocet i 2 do 3 łyżki oliwy z oliwek; zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Ocet
Sól
5
W dużej misce, połączyć ziemniaki, papryka, i seler. Doprawić solą i wymieszać z sosem ziołowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Papryka
Seler
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Przełożyć do dużego płytkiego naczynia do pieczenia. Pomidory rozrzucić wśród mieszanki ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Skropić 1 do 2 łyżek oleju na wierzchu i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
8
Piec 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Usunąć folię. Kontynuuj pieczenie, aż warzywa będą miękkie, 20 do 30 minut.