Marokańska Sałatka z kurczakiem i ziemniakami z oliwkami

Marokańska Sałatka z kurczakiem i ziemniakami z oliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 475 kalorii. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka oliwek, oliwy z oliwek, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak marokański z oliwkami, Marokański kurczak cytrynowy z oliwkami, oraz Kurczak marokański z zielonymi oliwkami.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu z osoloną wodą, aby przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować w łagodnym wrzenia do miękkości, o 25 protokół.
Odcedzić ziemniaki. Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, obrać ziemniaki i pokroić w plastry 1/4 cala.
W międzyczasie, w małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, ubij razem sok z cytryny, kminek, paprykę, 3/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, imbir i oregano.
Rozgrzej patelnię grillową lub ciężką patelnię na umiarkowanym ogniu. Na patelnię grillową posmarować kurczaka pozostałą 1 łyżką oleju; posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Gotować kurczaka przez 5 minut. Włączyć i gotować, aż rumiane i po prostu zrobić, o 4 minut dłużej.
Wyjąć, a gdy ostygnie, pokroić kurczaka w plasterki 1/4 cala. Na patelni rozgrzać olej na patelni, a następnie przyprawić, ugotować i pokroić kurczaka w ten sam sposób.
W dużej misce połącz ciepłe ziemniaki z połową dressingu.
Dodać kurczaka, cebulę, oliwki, natkę pietruszki, a pozostałe dressing i wrzucić.
Rekomendacja wina: to danie byłoby wspaniałe z dobrze schłodzoną butelką ros, która odświeży podniebienie bez ingerencji w smaki sałatek. Poszukaj butelki z Bandol, Cassis lub gdzie indziej na południu Francji.