Marokańska Ryba Tajine

Marokańska Ryba Tajine
Marokańska ryba Tajine jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 1 porcją. Na 33,67 zł / porcja, ten przepis okładki 92% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2725 kalorii, 246g białka, oraz 128 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, imbir w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku imbirowego, możesz śledzić to danie główne z Ciasteczka Imbirowe Bez Jaj | Chewy Imbirowe Ciasteczka Melasy jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marokańska Ryba Tajine, Marokański Garnek Crock Tajine, oraz Marokański Kurczak Tajine.

Instrukcje

1
Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekać i włożyć do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać wszystkie przyprawy i 2 łyżki oleju. Wrzucić razem z rękami.Pokroić ziemniaki w 1/3 cala grube koła. Pomidory kroimy na ćwiartki. Cebulę pokroić na 6 klinów. Paprykę pokroić na duże pierścienie. Przyciąć szparagi.Umieść wszystkie warzywa na dużym naczyniu do pieczenia lub patelni tajine, nie ma metody, aby to po prostu je ułożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Tajine PotTajine Pot
3
Skropić resztę oliwy z oliwek na warzywa. W tym momencie, wziąć trochę wszystkich przypraw używanych i lekko posypać warzywa (tylko kilka szczypty każdego).Weź całego pstrąga i wrzuć do każdego niewielką garść mieszanki pietruszki (powinno to stanowić około jednej trzeciej mieszanki dla wszystkich ryb). Natrzyj trochę oliwy z oliwek na pstrąga, jeśli chcesz pomóc mu chrupiącą skórę.Weź jedną trzecią mieszaniny pietruszki i równomiernie pokryć warzywa na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Połóż rybę na wierzchu warzyw i przykryj rybę pozostałą mieszaniną pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Piec w rozgrzanym piekarniku 204° przez około godzinę lub aż ryba będzie chrupiąca na zewnątrz, a warzywa są rumiane i pieczone.Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn