Marokańska Ryba Tajine
Marokańska ryba Tajine jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 1 porcją. Na 33,67 zł / porcja, ten przepis okładki 92% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2725 kalorii, 246g białka, oraz 128 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, imbir w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku imbirowego, możesz śledzić to danie główne z Ciasteczka Imbirowe Bez Jaj | Chewy Imbirowe Ciasteczka Melasy jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Marokańska Ryba Tajine, Marokański Garnek Crock Tajine, oraz Marokański Kurczak Tajine.
Instrukcje
Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekać i włożyć do średniej miski.
Dodać wszystkie przyprawy i 2 łyżki oleju. Wrzucić razem z rękami.Pokroić ziemniaki w 1/3 cala grube koła. Pomidory kroimy na ćwiartki. Cebulę pokroić na 6 klinów. Paprykę pokroić na duże pierścienie. Przyciąć szparagi.Umieść wszystkie warzywa na dużym naczyniu do pieczenia lub patelni tajine, nie ma metody, aby to po prostu je ułożyć.
Skropić resztę oliwy z oliwek na warzywa. W tym momencie, wziąć trochę wszystkich przypraw używanych i lekko posypać warzywa (tylko kilka szczypty każdego).Weź całego pstrąga i wrzuć do każdego niewielką garść mieszanki pietruszki (powinno to stanowić około jednej trzeciej mieszanki dla wszystkich ryb). Natrzyj trochę oliwy z oliwek na pstrąga, jeśli chcesz pomóc mu chrupiącą skórę.Weź jedną trzecią mieszaniny pietruszki i równomiernie pokryć warzywa na patelni.
Połóż rybę na wierzchu warzyw i przykryj rybę pozostałą mieszaniną pietruszki.
Piec w rozgrzanym piekarniku 204° przez około godzinę lub aż ryba będzie chrupiąca na zewnątrz, a warzywa są rumiane i pieczone.Smacznego!
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.