Marokańska Ryba Szabatowa
Marokańska ryba Szabat może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 271 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.69 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka pieprzu cayenne, wody, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Marokańska ryba mamana, Marokańskie ryby i ziemniaki, oraz Ryba Marokańska - 5 Punktów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
Warstwa pokrojonej czerwonej papryki i pokrojonych pomidorów na dnie naczynia do pieczenia. Filety z tilapii układamy na wierzchu warzyw.
Połącz paprykę, bulion z kurczaka, cayenne, sól, pieprz, oliwę z oliwek i wodę i dobrze wymieszaj.
Wlać mieszankę przypraw na rybę.
Posypać natką pietruszki.
Naczynie do pieczenia przykryć folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem, a warzywa będą miękkie, około 1 godziny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio