Marokańska Papryka Kuskus
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marokańskiej papryki kuskus. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 376 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.53 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz paprykę, pietruszkę, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Marokański Kuskus Faszerowane Papryki, Kuskus Marokański, oraz Kuskus Marokański.
Instrukcje
Odetnij wierzchołki papryki; wyrzuć wierzchołki, nasiona i membrany. Paprykę gotować we wrzącej wodzie 5 minut; odcedzić i odstawić.
Przykryj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania i umieść na średnim ogniu, aż będzie gorąco.
Dodaj cebulę, grzyby, seler, jabłko, i czosnek; smażyć 3 protokół.
Połączyć bulion, sól, kminek, pieprz i kurkuma w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać z kuskusem i olejem.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
Dodaj mieszankę cebuli, rodzynki, orzeszki piniowe i pietruszkę; dobrze wymieszaj. Mieszankę kuskus podzielić równomiernie między paprykę.
Umieść nadziewane papryki w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia; piec w 350 przez 15 minut.