Marokańska papryka faszerowana ciecierzycą i kuskusem
Marokańska papryka nadziewana ciecierzycą i kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, ząbki czosnku, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Marokański Kuskus Faszerowane Papryki, Marokańska Sałatka z kuskusem i ciecierzycą, oraz Marokański Tagine z ciecierzycy z Quinoa kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony. Ułóż połówki w 9-calowym talerzu. Pokrowiec z wytrzymałą folią. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 5 minut lub do crisp-tender; drenaż. Powrót papryki do pie plate.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; podsmażyć 2 protokół.
Dodaj kminek, kurkuma, i cynamon, i smażyć przez 30 sekund. Wymieszać z ciecierzycą i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Wmieszać kuskus; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 5 minut lub do wchłonięcia płynu. Wymieszać 6 łyżek sera i 1 łyżkę mięty. Mieszaninę kuskusu podzielić równomiernie między połówki pieprzu. Top każda połowa pieprzu z 1 1/2 łyżeczki sera, 3/4 łyżeczki mięty, i 1 1/2 łyżeczki chutney.