Marokańska jagnięcina z masą fasolową Garbanzo
Marokańska jagnięcina z fasolą Garbanzo jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 303 kalorie, 23G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz fasolę garbanzo, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Marokańska Jagnięcina Z Masą Fasolową Garbanzo, Peppered lamb & minty butter Bean mash, oraz Nowa Zelandia Rack jagnięcina z Batat Mash i trzy Ragout fasoli.
Instrukcje
Umieścić jagnięcinę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia; płaszcz z 1 łyżką oleju.
Dodaj wino, sok pomarańczowy, imbir i skórkę pomarańczową do miski.
Wymieszaj kminek, kolendrę i cynamon w małej misce.
Posyp mieszankę przypraw na jagnięcinę, obracając się równomiernie.
Posypać 2 łyżkami kolendry. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub schłodzić do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty, zastrzegając marynatę.
Dodać jagnięcinę na patelni; posypać solą i pieprzem. Gotować do jasnobrązowego, o 3 protokół na stronę. Wciśnij jagnięcinę na 1 stronę patelni.
Dodaj cebulę i czosnek na patelni; smażyć, aż cebula są jasnobrązowe, o 3 protokół.
Zalać jagnięciną marynatą.
Przenieść do piekarnika; pieczeń do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów środkowych 54° dla średnio rzadkich, o 15 protokół.
Usunąć jagnięcinę z patelni, zastrzegając cebulę i czosnek na patelni.
Niech jagnięcina odpoczynek 5 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki, przełożyć na talerz i przykryć folią.
W średnim rondlu umieścić fasolę garbanzo i bulion; dusić na średnim ogniu 10 minut. Za pomocą szczeliny łyżka, dodać cebulę i czosnek z patelni do mieszanki fasoli garbanzo. Wymieszać; dusić 5 minut.
Zdjąć z ognia; dodać 2 łyżki kolendry. Za pomocą masher ziemniaczany, zacieru do grubego puree. Doprawić solą i pieprzem.
Umieść miarkę Garbanzo Bean mash na każdym talerzu. Top z jagnięciny plastry.
Skropić sokami z patelni i podawać.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "