Marokańska Dynia maślana, ciecierzyca i komosa ryżowa Tagine

Marokańska Dynia maślana, ciecierzyca i komosa ryżowa Tagine
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marokański dyni, ciecierzycy i Quinoa Tagine spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 567 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,86 zł za porcję. 2378 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka harissa, kolendra, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Marokański Tagine z ciecierzycy z Quinoa kuskus, Marokański Dyni I Słodkie Ziemniaki Tagine, oraz Marokańska zupa z ciecierzycy i dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj czosnek, imbir, kurkuma,kminek, kolendra, cynamon, i pieprz cayenne i saute aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
KurkumaKurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4
Dodaj quinoa, bulion, ciecierzyca, harissa, miód, rodzynki, oliwki, konserwowana cytryna, sól i pieprz, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
HarissaHarissa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Dodać dyni i nadal gotować, pokryte, do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
6
Wymieszać w kolendrze i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidyni, obrane, zaszczepione i pokrojone na kawałki wielkości kęsadyni, obrane, zaszczepione i pokrojone na kawałki wielkości kęsa539Orzechy dowolne (posiekane)ciecierzyca odsączona i opłukanaciecierzyca odsączona i opłukana1(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion warzywny, kurczak lub wodabulion warzywny, kurczak lub woda1garśćkolendra, posiekanakolendra, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czosnek startyczosnek starty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir tartyimbir tarty1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony1(może być lub przeglądać)mielona kurkumamielona kurkuma1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)harissaharissa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olejolej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki grubo posiekaneoliwki grubo posiekane1małecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę0cytryna konserwowana, Pestka usunięta i pokrojona w kostkęcytryna konserwowana, Pestka usunięta i pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikomosa ryżowa, płukanakomosa ryżowa, płukana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn