Marokańskie kanapki z marchewką i kozim serem z zieloną oliwką Tapenade
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, marchew, cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokańskie Kanapki Z Marchewką I Hummusem Z Zieloną Oliwką Tapenade, Tapenada Z Oliwek I Kozi Ser Crostini, oraz Kozi ser Crostini z Tapenadą Figowo-oliwkową.
Instrukcje
Wymieszać cukier, sok z cytryny, przyprawy, sól i olej w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Połowę marchewki poprzecznie na długiej przekątnej, a następnie, zaczynając od ukośnych końców, pokroić w plastry o grubości 1/16 cala za pomocą krajalnicy. Gotować marchewki w garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, aż będzie krucho-miękka, około 45 sekund.
Dobrze osuszyć w durszlaku i natychmiast wrzucić opatrunek. Schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając, następnie marynować, przykryć i schłodzić, co najmniej 4 godziny.
Oliwki Pulse z kaparami, pietruszką, anchois, skórką, sokiem z cytryny i pieprzem w robocie kuchennym, aż zostaną grubo posiekane, a następnie zeskrobać dół miski gumową łopatką. Silnik pulsujący, dodaj olej w wolnym strumieniu i kontynuuj pulsowanie, aż mieszanina zostanie drobno posiekana(nie pulsuj do pasty).
Tapenadę rozłożyć na 6 kromkach chleba i koziego sera na pozostałych 6 kromkach, następnie zrobić kanapki z marchewką.
* Marchew można marynować do 2 dni. * Tapenadę można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć.