Marokański Tagine

Marokański Tagine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do swojej kolekcji, marokański Tagine może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 2,67 USD za porcję. To danie główne ma 487 kalorii, 41g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Mieszanka cebuli, mielonych nasion kolendry, mięsa jagnięcego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 135 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marokański tagine, Marokański Tagine, oraz Marokańska Jagnięcina Tagine.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Cebulę podsmażyć na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj mięso jagnięce na patelnię i smaż, aż się zrumieni na zewnątrz. Dopraw kminkiem, kolendrą, imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wlej tyle wody do garnka, aby przykryć mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, aż mięso będzie miękkie, a mieszanina będzie podobna do gulaszu. Przesuń pokrywkę trochę po godzinie, jeśli wydaje się, że jest za dużo płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj gruszki, złote rodzynki i migdały do gulaszu i gotuj przez kolejne 5 minut, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia46
Magazyn