Marokańska jagnięcina z masą fasolową Garbanzo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać marokańskiej jagnięciny z Mash fasoli garbanzo spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, oliwę z oliwek, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marokańska Jagnięcina Z Masą Fasolową Garbanzo, Marokańska jagnięcina z masą fasolową Garbanzo, oraz Peppered lamb & minty butter Bean mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jagnięcinę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia; płaszcz z 1 łyżką oleju.
Dodaj wino, sok pomarańczowy, imbir i skórkę pomarańczową do miski.
Wymieszaj kminek, kolendrę i cynamon w małej misce.
Posyp mieszankę przypraw na jagnięcinę, obracając się równomiernie.
Posypać 2 łyżkami kolendry. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub schłodzić do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty, zastrzegając marynatę.
Dodać jagnięcinę na patelni; posypać solą i pieprzem. Gotować do jasnobrązowego, o 3 protokół na stronę. Wciśnij jagnięcinę na 1 stronę patelni.
Dodaj cebulę i czosnek na patelni; smażyć, aż cebula są jasnobrązowe, o 3 protokół.
Zalać jagnięciną marynatą.
Przenieść do piekarnika; pieczeń do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów środkowych 54° dla średnio rzadkich, o 15 protokół.
Usunąć jagnięcinę z patelni, zastrzegając cebulę i czosnek na patelni.
Niech jagnięcina odpoczynek 5 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki, przełożyć na talerz i przykryć folią.
W średnim rondlu umieścić fasolę garbanzo i bulion; dusić na średnim ogniu 10 minut. Za pomocą szczeliny łyżka, dodać cebulę i czosnek z patelni do mieszanki fasoli garbanzo. Wymieszać; dusić 5 minut.
Zdjąć z ognia; dodać 2 łyżki kolendry. Za pomocą masher ziemniaczany, zacieru do grubego puree. Doprawić solą i pieprzem.
Umieść miarkę Garbanzo Bean mash na każdym talerzu. Top z jagnięciny plastry.
Skropić sokami z patelni i podawać.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "