Marmurkowe ziemniaki i marchew
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Marmurkowe ziemniaki i marchew może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, ziemniaków, kopru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marmurkowe Puree Słodkie Ziemniaki, Bite ziemniaki i marchew, oraz Ziemniaki i marchew Au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 cal wody (solone w razie potrzeby) do wrzenia w 4-quart holenderski piekarnik.
Dodać ziemniaki. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować 25 do 30 minut lub do miękkości; odcedzić. Potrząśnij patelnią delikatnie na małym ogniu, aby wysuszyć ziemniaki.
Podczas gotowania ziemniaków, podgrzać 1 cal wody (solone w razie potrzeby) do gotowania w rondlu 3-quart.
Dodaj marchew. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować około 20 minut lub aż bardzo miękkie; odcedzić.
Masuj ziemniaki, aż nie pozostaną żadne grudki. Beat w 1/3 do 2/3 szklanki mleka w małych ilościach.
Dodać 2 łyżki masła i 3/4 łyżeczki soli. Energicznie ubijać, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste. Przykryj, aby się ogrzać.
Rozgnieść marchew, aż nie pozostaną żadne grudki. Beat w 1/3 do 2/3 szklanki mleka w małych ilościach. Ubić w 1 łyżce masła i koper.
Łyżka mieszanki ziemniaków do połowy dużej miski; łyżka mieszanki marchwi do drugiej połowy. Przeciągnij małą gumową szpatułkę przez mieszaniny, aby stworzyć marmurkowy wzór.