Marmurkowe Faszerowane Ziemniaki
Marmurkowe nadziewane ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 510 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, oliwy z oliwek, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marmurkowe Puree Słodkie Ziemniaki, Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori), oraz Faszerowane Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieścić russet i słodkie ziemniaki bezpośrednio na stojaku piekarnika i piec 30 minut. Przebić każdy ziemniak kilka razy widelcem i nadal piec do miękkości, 15 do 20 więcej minut dla bataty i 20 do 25 więcej minut dla ziemniaków russet.
Słodki ziemniak obrać ze skórki.
Przełożyć do miski i lekko rozgnieść widelcem, aż będzie prawie gładka. Przyciąć cienki plasterek z góry każdego ziemniaka russet, cięcia wzdłuż. Miarka większość mięsa do innej miski, pozostawiając muszle nienaruszone.
Dodać śmietanę i masło do miski i rozgnieść widelcem. Wymieszać w szalotki, 1/2 Puchar sera, gałka muszkatołowa, 1 1/4 łyżeczka soli, i pieprz do smaku. Delikatnie złożyć słodki ziemniak.
Skórki ziemniaków posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Obficie napełnij mieszaniną marmurkowych ziemniaków i posyp pozostałą 1/4 szklanki sera.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Umieścić nadziewane ziemniaki na blasze do pieczenia i piec, aż ser topi się, 25 do 30 minut.