Marmolada z grejpfruta, pomarańczy i imbiru
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Grejpfrut, pomarańcza i imbir marmolada może być wybitny przepis, aby spróbować. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 123 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, różowy grejpfrut, pomarańcza, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest improwizowalne. Spróbuj Prosta Marmolada Pomarańczowo-Imbirowa, Kompot z różowego grejpfruta i pomarańczy z jogurtem imbirowym, oraz Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść imbir, połowę pomarańczy i połowę grejpfruta w robocie kuchennym; pulsuj 4 razy lub aż drobno posiekasz.
Umieścić pomarańczową mieszaninę w holenderskim piekarniku. Powtórz procedurę z pozostałą pomarańczą i grejpfrutem.
Dodać wodę do patelni; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 6 filiżanek (około 50 minut), mieszając od czasu do czasu.
Dodać 6 szklanek cukru; odkryć i gotować, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować, aż mieszanina będzie gęsta i zredukowana do 5 filiżanek (około 35 minut), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia i ostudzić.