Marmolada-sos z indyka i podrobów
Need a SOS bezglutenowy? Marmolada-glazurowany indyk i Podrobowy sos może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 59G białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli masz podrobowy sos, miód, sól i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sos Z Indyka, Pieczony faszerowany Indyk z sosem Podrobowym, oraz Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów.
Instrukcje
Wyjąć podroby i szyję z indyka; umieścić w lodówce do użycia w sosie Podrobowym. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu na lekko nasmarowanej patelni do pieczenia. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem.
Sól i kolejne 3 składniki połączyć w małej misce; wcierać trochę przypraw wewnątrz jamy indyka.
Połącz pozostałą mieszaninę ziół z zmiękczonym masłem i przetrzyj Na Zewnątrz indyka, nogi i wszystko. Wiązać końce nóg razem z ciężkim sznurkiem lub zakładać pod klapę skóry wokół ogona.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 30 minut.
Połączyć sok pomarańczowy, Marmolada, i miód, dobrze mieszając.
Połowę pomarańczowej glazury posmarować indykiem; piec od 1 do 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w mięsistą część uda 170, myć pomarańczową glazurą co 30 minut. Osłoń indyka folią aluminiową podczas gotowania, jeśli to konieczne, aby zapobiec przerostowi.
Przełożyć indyka na półmisek, rezerwując kapiele z patelni na sos Podrobowy.
Odstawić indyka, przykrytego folią, na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Dekoruj talerz, w razie potrzeby.
Podawać indyka z sosem Podrobowym.