Marmolada Meyer Lemon-Blood Orange

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc spróbuj Marmolady Meyer Lemon-Blood Orange. Ten przepis służy 70. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cytryny meyer, pektynę w proszku o niskiej zawartości cukru i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Z Jarmużu Z Krwawą Pomarańczą I Cytryną, Meyer Lemon Blood Orange Glazurowany Pieczony Kurczak, oraz Czerwona komosa ryżowa, jarmuż, Krwawa pomarańcza i sałatka Pom z winegretem Meyer Lemon.
Instrukcje
Płucz cytryny i pomarańcze. Za pomocą obieraczki do warzyw wyciąć kolorową część tylko z 2 cytryn i 4 pomarańczy. Skórkę drobno posiekać. 2 łyżki skórki cytrynowej, 6 łyżek skórki pomarańczowej i 1 szklanka wody na patelni o pojemności 6 do 8 litrów; wyrzucić pozostałą skórkę.
Ostrym nożem pokrój i wyrzuć pozostałą skórkę i błonę z cytryn i 10 pomarańczy.
Pokrój owoce na kawałki, odrzucając nasiona.
W blenderze lub maszynce, wirować cytryny, następnie pomarańcze, porcja na raz, aż masz 2 filiżanki, które są gładko pured.
Pozostałe owoce wirować, natrzeć sok przez sitko do miski i zmierzyć. Wycisnąć tyle soku z pozostałych pomarańczy, aby w sumie 4 szklanki; dodać sok do patelni.
Umieścić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Nadal gotować, często mieszając, aż zmniejszy się do 5 filiżanek, około 8 minut.
W małej misce wymieszać pektyny i 1/4 szklanki cukru.
Dodaj mieszaninę pektyn do patelni. Mieszaj na dużym ogniu, aż mieszanina powróci do toczącego się wrzenia.
Dodaj pozostały cukier i mieszaj, aż mieszanina powróci do wrzenia. Wymieszać i gotować dokładnie 1 minutę.
Na raz, Marmolada kadzi mieszaniny do czystych słoików konserwowych (1-rozmiar filiżanki) w ciągu 1/8 cala od góry. Wyczyść felgi słoików. Ustaw nową płaską pokrywę konserw na każdym słoiku. Przykręć opaski.
Chroniąc dłonie uchwytami do garnków, Odwróć wypełnione słoiki na ręcznik na 5 minut, a następnie odwróć pokrywę do góry.
Niech Marmolada ostygnie co najmniej 24 godziny. Sprawdzić uszczelnienia, mocno naciskając na środek pokryw. Jeśli pokrywa wyskoczy, nie jest zapieczętowana; przechowuj niezabezpieczoną marmoladę w lodówce.