Marmolada Marchewkowo-Pomarańczowa
Marmolada marchewkowo-pomarańczowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 75. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 45 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką marchewki zapałek, cukier, pomarańcze i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Marmolada marchewkowo-pomarańczowa z cynamonem i złotymi rodzynkami, Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym, oraz Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej.
Instrukcje
Doprowadzić wszystkie składniki do wrzenia na średnim ogniu w holenderskim piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i syrop zgęstnieje. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 15 do 20 minut.
Usuń z ciepła; odtłuść dowolną pianę.
Wlać gorącą marmoladę natychmiast do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze słoika. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces w łaźni z wrzącą wodą 10 minut.