Marmolada cebulowa (lub karmelizowana cebula balsamiczna)
Marmolada cebulowa (lub karmelizowana cebula balsamiczna) może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 230 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.13 za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 465 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, brązowy cukier, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana Marmolada Cebulowa, Burgery wołowe Nadziewane gorgonzolą z Podsmażonymi grzybami i karmelizowaną marmoladą z czerwonej cebuli, oraz Prażona Karmelizowana Cebula Balsamiczna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż cebula będzie miękka, o 10-15 protokół.Zmniejszyć ogień tylko nieco poniżej medium, dodać wodę, przykryć i gotować, aż cebula włączyć głęboki złoty kolor, o 50 protokół. Będziesz musiał mieszać co 10 minut przez pierwsze 30 minut i co 5 minut przez pozostały czas. (
Dodaj trochę więcej wody, jeśli zacznie wysychać.)
Dodaj ocet balsamiczny, brązowy cukier, tymianek, sól i pieprz, spalić patelnię i gotować, aż większość wilgoci zniknie.