Maria ' s Vegie Nasi Goreng
Maria ' s Vegie Nasi Goreng może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać r chillie, papryka, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Podobne przepisy to Nasi Goreng, Nasi Goreng, oraz Nasi Goreng.
Instrukcje
Ryż opłukać dużą ilością zimnej wody.
Dodaj do rondla z 1 litrem zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Redukować na wolnym ogniu, dodać pokrywkę i gotować około 10/15 min, aż płyn został wchłonięty i ryż jest gotowane. Widelec przez ziarna i pozostawić na jedną stronę.
Rozgrzać olej na dużym woku lub patelni. Cebulę ugotować na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca.
Wyjąć z patelni i osuszyć na papierze kuchennym. Te będą używane do dekoracji.
Na tej samej patelni i używając pozostałego oleju, ugotuj drugą cebulę. Po zmięknięciu dodajemy chilli, imbir i czosnek. Gotować przez kilka minut.
Dodać startą marchewkę, kiełki fasoli, groszek itp. Mieszaj.
Dodać paprykę i wymieszać. gotować około 3 min.
Następnie dodać ugotowany ryż i wymieszać z warzywami. Utrzymuj stiring, aż wszystko jest dobrze wymieszane.
Następnie wymieszaj ketchup pomidorowy i sos sojowy z wodą i dodaj do ryżu i warzyw. Gotować na średnim ogniu przez około 5 min.
Podawać z krążkami cebuli na wierzchu.