Margarita rybne Tacos z Chipotle-Limonkowy majonez i rukola

Margarita rybne Tacos z Chipotle-Limonkowy majonez i rukola
Margarita rybne Tacos z Chipotle-Limonkowy majonez i Rukolan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 291 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z limonki, tortille kukurydziane, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać konserwy chipotle chile można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Spróbuj Tacos rybne z Chipotle Mayo, Chipotle Lime Fish Tacos, oraz Chipotle - Lime Fish Tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodaj halibuta do worka; uszczelnić i marynować w lodówce 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
3
Wyjąć halibuta z worka; wyrzucić marynatę. Halibut na sucho; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
HalibutHalibut
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj halibuta; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness. Połamać ryby na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
RybyRyby
6
Połączyć majonez, kolendra, sok i chipotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
KolendraKolendra
SokSok
7
Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podziel rybę równomiernie między tortille; każdą tortillę przełożyć 1/4 szklanki rukoli i około 2 łyżeczek mieszanki majonezu. Złóż na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
RukolaRukola
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn