Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą

Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą
Marchewkowo-wołowe Sushi z Kaparowo-bazyliową musztardą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 31 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, steki z polędwicy wołowej, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jewshi with Caper Mayo-Żydowskie Sushi, Marchew i Hummus\\" Sushi \ \ " kanapki, oraz Sos musztardowo-kaparowy do brokułów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać suchą patelnię 12-calowy ciężki (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca, o 2 protokół. Tymczasem steki pat osuszyć i posypać po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj olej roślinny do gorącej patelni, wirując do pokrycia dna, następnie brązowe steki, obracając raz, o 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przelej steki na małą płytką patelnię do pieczenia i piecz w piekarniku 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć na deskę do krojenia i ostudzić około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podczas gdy steki ostygną, pokrój marchew wzdłuż na 42 wstążki (o szerokości 1 cala) (o grubości mniejszej niż 1/16 cala) za pomocą krajalnicy z regulowanym ostrzem lub obieraczki do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
7
Wstążki gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą (2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), odsłonięte, aż będą miękkie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Przenieść łyżką szczelinową do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Ostrożnie odcedzić, a następnie osuszyć wstążki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
W małej misce ubijamy Bazyl, pietruszkę, musztardę, szalotkę, kapary i czosnek, a następnie dodajemy olej w powolnym strumieniu, ubijając do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Trim tłuszczu i chrząstki ze steków, a następnie pokroić wzdłuż na 3 (3/4-do 1-cal szerokości) paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
11
Umieść matę do sushi z listwami biegnącymi w poprzek lub 9-calowym kwadratem pergaminu na powierzchni roboczej. Ułóż 6 do 8 wstążek marchwi obok siebie wzdłuż, wzdłuż listew i lekko zachodzących na siebie, tworząc 6-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
12
Rozłóż około 1 łyżka sosu musztardowego równomiernie w dolnej połowie kwadratu marchwi, a następnie ułóż 1 pasek steku w marchwi 1 cal od najbliższej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MusztardaMusztarda
SOSSOS
StekStek
13
Mocno zwinąć marchew i wołowinę, używając maty do sushi jako pomocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WołowinaWołowina
RolkaRolka
14
Przenieść zawijas wołowy, szew stronie w dół, do deski do krojenia, następnie przyciąć końce i pokroić w poprzek na około 10 (1/2-cala) kawałki. Wykonaj i wytnij jeszcze 5 rolek. Ułóż kawałki pionowo, aby służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1
Bułki wołowe można złożyć (ale nie pokroić na kawałki) 1 dzień wcześniej i schłodzić, każda rolka owinięta szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WołowinaWołowina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Wytnij rolki na zimno, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej, przykryte folią, przed podaniem, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Delaire Graff Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Delaire Graff Chenin Blanc
Delaire Graff Chenin Blanc
Jasny złoty kolor pszenicy. Warstwowe ekspresje owoców cytrusowych i tropikalnych z subtelnymi warstwami miodu i migdałów w tle. Zbalansowane i znakomicie skonstruowane smaki są uzupełnione delikatną mineralnością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje60
Ocena Zdrowia2
Magazyn