Marchewkowo-pomarańczowy Sambal
Marchew i pomarańcza Sambal może być tylko przystawką, której szukasz. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 49 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, kolendrę, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kokosowy ryż i marchewka Sambal, Jawajski i Nonya Sambal, oraz smażony ryż z Sambal, oraz Przepis na Sambal Okra (paluszki sambal Lady).
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki.
Przeciąć między błonami, aby uwolnić pomarańczowe sekcje; grubo posiekać sekcje. W misce połączyć marchew z sokiem z cytryny, sokiem pomarańczowym, cukrem i solą; dokładnie wymieszać. Wymieszać w pomarańczowych odcinkach i kolendry.
Pozostawić sambal w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Przed podaniem posypać kolendrą.