Marchewki w glazurze miodowo-pomarańczowej
Marchew w glazurze miodowo-pomarańczowej wymaga około 35 minut od początku do końca. Za 69 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 133 kalorie , 1 g białka i 6 g tłuszczu każda. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc . Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, soli, skrobi kukurydzianej i mięty. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 31% . Podobne przepisy to Marchew glazurowana miodem i pomarańczą , Marchew glazurowana pomarańczowo-miodem i Marchew glazurowana miodem i pomarańczą .
Instrukcje
Umieść 1 cal wody na patelni; dodaj marchewki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Na tej samej patelni podsmaż zieloną cebulę na maśle, aż będzie miękka. Wymieszaj miód, skórkę pomarańczową, sól, cynamon i pieprz.
Połącz skrobię kukurydzianą i sok pomarańczowy, aż będą gładkie; wymieszać z masą cebulową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Włóż marchewki z powrotem na patelnię. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu podgrzania.