Marchewki imbirowe
Marchewki z imbirem mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 98 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 31 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, marchewek, cukru i mielonego imbiru. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 20 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj Soczewica z imbirem i świeżymi ziołami ,Halibut glazurowany imbirem sojowym z pikantnym sosem brzoskwiniowym i marynowanymi marchewkami , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść marchewki i 1 cal wody w małym rondelku; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Odcedź i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni wymieszaj skrobię kukurydzianą, cukier, sól i imbir. Dodaj sok pomarańczowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się rozpuści.
Dodaj marchewkę i wymieszaj.