Marchewka z prażoną zupą migdałową
Marchew z tosty zupa migdałowa może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz ziemniaki, wodę, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Tosty Ciasto Kokosowo-Marchewkowe, Sałatka Z Prażonych Orzechów Laskowych I Rozdrobnionej Marchewki, oraz Prażone Karmelki Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotki, liść laurowy, imbir, curry i tymianek na maśle w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki zmiękną i blady złoty, 6 do 8 minut.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w 1/2-calową kostkę.
Dodaj ziemniaki do mieszanki szalotki wraz z marchewką, bulion, cydr, woda, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, aż marchew będzie miękka, 20 do 25 minut. Odrzuć liść laurowy.
Zupa Purée w 2 partiach w blenderze, aż będzie gładka, przenosząc jako wymieszane do dużej miski (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Wróć do rondla, aby w razie potrzeby podgrzać.
Podawać zupę posypaną migdałami.
* Zupa może być przygotowana 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona, przykryta. Podgrzać na małym ogniu. Cienkie z dodatkową wodą, jeśli to konieczne.* Migdały można prażyć 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.