Marchewka pieczona pomarańczowo z miodem
Marchewki pieczone w pomarańczach z miodem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soku pomarańczowego, miodu, oliwy z oliwek plus dodatkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Marchewka pieczona pomarańczowo z miodem, Marchewka pieczona pomarańczowo z miodem, oraz Pieczone marchewki z pomarańczową glazurą Madeiran dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż marchewki w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i skórki pomarańczowej; posypać solą i pieprzem i wrzucić.
Zalać sokiem pomarańczowym; przykryć szczelnie folią. Pieczeń, aż chrupiące-przetargu, o 10 protokół.
Usunąć folię. Zwiększyć piekarnik do 232°.
Miód skropić marchewką. Pieczemy odkryte, aż marchew będzie miękka i rumiana w miejscach, o 10 minut dłużej.
Marchewki i soki przekładamy na talerz.
Lekko skropić oliwą z oliwek.