Marchew turecka i soczewica (Zeytinyagli Havuç)

Turecka marchewka i soczewica (Zeytinyagli Havuç) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, pasta pomidorowa, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Soczewica z marchewką, Du Puy soczewica z marchewką, oraz Soczewica Z Prażonymi Burakami I Marchewką.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 9 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i pieprzem; gotować 30 sekund. Wymieszać z marchewką i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę.
Połączyć 3 szklanki wody i soczewicy w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej, i mieszać w mieszaninie cebuli; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie odparuje. Wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przykryć ręcznikiem kuchennym i schłodzić do temperatury pokojowej.
W razie potrzeby udekoruj koperkiem.