Marchew turecka i soczewica (Zeytinyagli Havuç)

Marchew turecka i soczewica (Zeytinyagli Havuç)
Turecka marchewka i soczewica (Zeytinyagli Havuç) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, pasta pomidorowa, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Soczewica z marchewką, Du Puy soczewica z marchewką, oraz Soczewica Z Prażonymi Burakami I Marchewką.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Dodaj cebulę; gotować 9 minut lub aż lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
3
Dodać czosnek; gotować 1 minutę. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i pieprzem; gotować 30 sekund. Wymieszać z marchewką i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Zdjąć z ognia.
5
Połączyć 3 szklanki wody i soczewicy w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej, i mieszać w mieszaninie cebuli; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie odparuje. Wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przykryć ręcznikiem kuchennym i schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
SoczewicaSoczewica
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
6
Podawać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
7
W razie potrzeby udekoruj koperkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia75
Magazyn