Marchew smażona z szałwią
Podsmażona marchewka z szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 76 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Marchew Z Szałwii Żurawinowej, Dynia Maślana Smażona Z Szałwią, oraz Kolorowy Kuskus z marchewką i szałwią.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać marchew i 2 łyżki wody. Częściowo przykryć patelnię i gotować 10 minut lub aż marchewka będzie prawie miękka.
Dodać sól i pieprz do patelni; zwiększyć do średnio wysokiego ciepła. Gotować 4 minut lub aż marchewki są miękkie i lekko rumiane, często mieszając.